Загробват 70 000 бройлера заради птичи грип

Христо Христов - неделя, 05-11-2017 - 13:30

70 000 бройлера и домашни гъски ще бъдат унищожени в две от селата на Ямболска област: Зимница и Чарда, съобщи в неделя областният управител Димитър Иванов. Причината е плъзнала зараза от птичи грип, на място са вече екипи на БАХБ, подпомагани от доброволци и униформени полицаи.Крайното решение е взето на заседание на областната комисия по епизотии, унищожаването ще продължи няколко дни. Труповете на птиците ще бъдат загробвани на предварително определени места встрани от населените места и извън вододайните зони.По предварителна информация сред засегнатите е една от фермите за угояване на най-големия български производител на птиче месо „Градус“.

Междувременно само в сливенското село Глушник, където миналата седмица беше локализирано огнище от птичи грип бяха загробени 1600 кокошки, токачки и гълъби.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.