Първият скенер SnapSkan ще се намира на входа на подземен паркинг в Хелзинки, Финландия.
Снимки Nokian Tyres

Технология сканира гумите и известява водача

Денислав Стоянов - неделя, 18-12-2016 - 18:58

Революционната иновация на Nokian измерва дълбочината на протектора

Изследвания показват, че около 25% от инцидентите с гуми се случват защото дълбочината на протектора е под критичния минимум. Висококачествените гуми и по-голямата дълбочина на протектора значително повишават безопасността при шофиране като намаляват спирачния път и подобряват устойчивостта на автомобила срещу аквапланинг. Шофирането с гуми в добро състояние дава на участниците в движението допълнително време за реакция. Новата технология SnapSkan от финландската компания Nokian Tyres бързо установява състоянието на гумите и изпраща ценната информация на шофьора по електронен път за секунди. Така шофьорът веднага разбира какво е състоянието на неговите гуми и може да реагира своевременно. Първата в света революционна услуга SnapSkan на Nokian Tyres установява състоянието на гумите по-добре и от самия шофьор.

Услугата е бърза и безплатна, като ще се осъществява в партньорство с центровете за гуми Vianor.

Иновацията е изцяло нов метод за измерване на дълбочината на протектора и състоянието на гумите благодарение на 3D сканираща технология. Автоматичният скенер, през който преминава автомобилът, анализира гумите, докато камера маркира превозното средство и неговия регистрационен номер. Когато сканирането приключи, шофьорът може да получи резултатите безплатно на SMS или по e-mail. Технологията работи независимо от това каква марка са гумите, какъв е автомобилът и не се нуждае от никакви допълнителни приспособления.

Автоматичният скенер, през който преминава автомобилът, анализира гумите по-добре от самия водач.

Услугата SnapSkan ще може да бъде използвана на най-различни места и точки от всекидневния маршрут на водачите, например паркинги. Услугата ще се осъществява в партньорство с веригата сервизни центрове Vianor, където всеки водач може да получи съвет и да закупи подходящите гуми. Сканиращата 3D технология повишава информираността на водача за състоянието на гумите. Услугата е супер бърза и безплатна. Първият скенер SnapSkan ще се намира на входа на подземен паркинг в Хелзинки, Финландия. В близко бъдеще още скенери ще бъдат разположени във Финландия, а в последствие и във всички сервизи на Vianor в страната. През идните години технологията ще бъде представена и в други държави.

Когато сканирането приключи, шофьорът може да получи резултатите безплатно на SMS или по e-mail.

„Много хора не са наясно със състоянието на своите гуми и прагът за смяната им се оказва доста висок. Именно поради това разработихме тази нова технология, за да насочим вниманието на водачите към този толкова важен елемент от безопасността при шофиране. Всичко става по възможно най-лесния и бърз начин”, пояснява Виле Никола, ръководител „Търговия на дребно“ за веригата Vianor. Компанията Nokian Tyres цели да разработи не само безопасни, комфортни и щадящи природата гуми, но също така да създаде изцяло нови услуги свързани с гумите. Очакванията за SnapSkan са да повиши безопасността на пътя и сигурността за милиони хора.

Тагове:  Nokian

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.