Пейка на влюбените се появи в Морската градина на Варна

Добромир Радушев - сряда, 14-02-2018 - 12:40

В Морската градина на Варна вече има пейка на влюбените с огромно сърце, съобщиха авторите на оригиналния проект от Фондация „Джентъл“. Той е изграден съвместно с „Продивайн“ и финансовата подкрепа на община Варна. Преобразеното кътче се намира до Паметника на граничаря. Ентусиазираните младежи, които са твърдо решени да преобразят градската среда във Варна и да популяризират интересни локации, направиха първата стъпка при облагородяването на това място, като го почистиха.

 „Искахме да направим нещо, което да го превърне в по- специално и уютно, затова решихме, че пейка с по- атрактивен дизайн, ще е страхотна идея. Всичко е готово, ред е да споделим прекрасните спомени със света”, казват инициаторите от екипа Данаил Цветков, Мария Жекова, Йордан Борисов, Деница Жекова, Боби Колев, Жулиян Жеков, Александър Иванов и всички доброволци, които се включиха в реализацията, както и творците на пейката - Бисер Жеков и Неделчо Неделчев. На специално поставена табелка е написано, че това е „Проект за милиони. Не за пари, а за хората!“ Авторите на идеята призовават бъдещите ползватели да се насладят, да се снимат и да споделят в социалните мрежи. Има и интересно послание за любовта, която „не завижда, не се превъзнася, не се гордее и не безобразничи...Любовта никога не отпада“, посочват авторите на оригиналния подарък в Деня на влюбените. Подобна идея реализираха година по-рано близки и приятели на 29 години варненец, който вече не е сред тях. „Решихме да създадем кътче в Морската градина, което ще ни напомня за нашия проятел и колега Виктор - на нас, на близките му и дори на хората, които не го познаваха, но виждат колко ценен е той за всички ни. Избрахме това вълшебно местенце, което е вечно огряно от слънчевите лъчи, предлага спокойна гледка към морските вълни и никога не е лишено от присъствието на хора - било то шумни майки с деца, мълчаливи влюбени, замислени самотни фигури или баби, седнали на раздумка. Искаме варненци и гостите на града да знаят истината за „пейката“, за да я опазим от безсмислен вандализъм“, казаха тогава младите хора, които днес вече имат своите достойни последователи, които градят за Варна, а не рушат създаденото.
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.