Алпийска подготовка и скок с парашут чака новоприетите

Армията набира 30 командоси

Агенция Монитор - четвъртък, 16-02-2017 - 18:24

Елитната бригада на армията ни – 68-а "Специални сили" в гарнизон Пловдив набира 30 командоси. Процедурата за заемане на вакантните войнишки длъжности вече е обявена, като конкурсът ще се проведе от 28 до 30 юни, уточниха от МО. Кандидатите трябва да са завършили граждански средни или висши училища и могат да подават документи до края на март до командира на бригадата чрез структурите на Централното военно окръжие. Конкурсът ще включва изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Назначените на военна служба ще преминат след това обучение в съответствие със заеманите длъжности, което ще включва изпълнение на парашутни скокове, високопланинска и алпийска подготовка, стрелба с различни видове стрелково оръжие и друга специализирана подготовка, за да защитават целостта и независимостта на страната и да изпълняват задачи за противодействие на съвременните рискове и заплахи.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.