За 630 хил. лв.

Сменят лампите по столичния бул. „България“

МАРИЯ НИНОВА - понеделник, 31-07-2017 - 15:18

Осветлението по столичния булевард „България“ - от бул. „Черни връх“ до резиденция „Бояна“, ще бъде цялостно сменено. Стойността на проекта е 630 хил. лв. Това обяви зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев, който провери вчера започващата смяна на осветителните тела. Той заяви, че ще бъдат сменени над 1000 лампи, като новите, които ще бъдат монтирани са с лед технолия. С нея ще бъдат спестени от електроенергия около 80 хиляди лева на годишна база. Икономисаните пари ще отидат за смяна на други лампи в столицата. Зам.-кметът заяви, че вече е приключило изграждането на осветление и около Централна гара.

По повод исканието на жителите на „Владая“ да се постави улично осветление, Крусев заяви, че за тази част отговаря Агенция „Пътна инфраструктура“. Общината може да проведе преговори с агенцията и да анализира колко би струвало и как би могло да се сложи осветлението, но то трябва да бъде изградено от „Пътна инфраструктура“.

Както „Монитор“ вече писа предстои и ремонт по „Орлов мост“. Настилката на самото кръстовище и няколкостотин метра от бул. "Цариградско шосе" в посока „Плиска“ ще бъде изцяло подменена. Крусев, заяви, че ремонтните дейсности ще започнат на 11 август вечерта и ще продължат шест дни. Кръстовището няма да бъде затваряно, а само стеснено.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.