Дават на съд съпруг за домашно насилие

Иван Първанов - понеделник, 26-02-2018 - 16:19

Търновец отива на съд за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие. Обвинението срещу Джелил Х. е за това, че на 13 февруари 2018 г. във В. Търново на ул. „Райна Княгиня“ не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена два месеца по-рано от местния районен съд, с която му се забранява да се приближава до жилището на майката на съпругата си на разстояние по-малко от 20 м.

Досега срещу Джелил са издавани множество подобни забрани в полза на бившата му съпруга, които обаче той редовно и системно не спазва. Поради това на 17 януари след образувано гражданско дело, срещу него е издадена съдебна Заповед за незабавна защита, която обаче той отново отказва да спазва.

На 13 февруари около 22,00 часа мъжът нахлува в жилището, където по това време са съпругата му и нейната възрастна майка. В отговор на нахълтването майката веднага подава сигнал в полицията и само няколко минути по-късно нарушителят е задържан. Пред органите на реда Джелял се държи арогантно и заявява, че знае за издадената Заповед за незабавна защита, но това него „изобщо не го бъркало и не го интересувало”. Заради поредното извършено престъпление, сега вече 39-годишният мъж е предаден на съд по бързата процедура. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда във Велико Търново.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.