Конспиратори в атака

Иван Тропанкев - понеделник, 10-04-2017 - 19:34

Изхвърлените извън парламента псевдореформатори отново размахват мними врагове. Очевидно са все още в шок от фаталната загуба. Не могат да схванат, че вече нищо не зависи от тях и едва ли някой ще се хване на поредния им блъф, колкото и бомбастично да звучи той.

 

С тревожен апломб бившият лидер на СДС Мартин Димитров шумно тръби, че страната ни е на път да пропусне седемте седмици, които Европейската комисия и е дала да изяви своите претенции към Русия за предоговаряне на цената на газа. Поводът е антитръстовото разследване на ЕК, което принудило руснаците да се съгласят с еднакви референтни стойности за всички членки на евросъюза. И страната ни трябвало по най-бързия начин да каже каква е новата цена на газа, която ще иска от Москва. Вместо това президентът и назначеното от него правителство разиграли фарса с уседналостта, за да може възможността за договорка с Москва да не се състои и цената на газа да остане висока, в ущърб на нашите потребители.

 

Ето това е съшитата с бели конци фантасмагория на Димитров. Не случайно го наричаха Мавъртинчо, заради близостта му с Иван Костов, сключил като премиер многобройни сделки в ущърб на страната ни и един от главните виновници за гибелта на старата десница.

 

Ще кажем направо, че срокът даден от ЕК е регулярен. Комисията не търси противопоставяне с монополиста “Газпром” , целта е тя своевременно да се подготви за договорките с руската компания. Междувременно стана известно, че такъв отговор вече се подготвя от наша страна. Чудно ли е, че костовият ученик пропуска този факт?

Изводът е, че заради такива блъфове, избирателите показаха на самообявилите се за реформатори, че има какво да научат от приказката за лъжливото овчарче.

Вместо да си вземат поука, шарлатанстващите им лидери продължават по същия път.

Но е добре да знаят, че е по инерция и затова не за дълго.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.