Да запушиш пробойна

Иван Тропанкев - неделя, 01-10-2017 - 17:08

Край на номерата за съдебно измъкване на пияните и дрогираните шофьори.С обща наредба на МЗ, МВР и МП се запушват най-често използваните възможности за избягване на наказание. Освен, че ще получават наказание дори и при отказ от проба , нарушителите ще плащат от джоба си кръвните проби. При оспорване, ще се прави нов тест в две различни лаборатории, решението ще е вече не от един лекар, а от комисия. Ще има и контролна проба, която ще се пази година.

Или иначе казано - този път наистина може и да се спре възможността за корупция и подменяне на пробата. Спира се и граничещото с абсурд оспорване от ловки адвокати на качеството на иглата, с която е взета пробата и дали мястото е почистено с правилния разтвор.
Срамно беше, че този цирк се разиграваше на фона на нарастващите жертви и катастрофи, извършени от тези шофьори. Само през 2016 най-много са хванатите след употреба на канабис и амфетамини. И изобщо най-много са нарушителите между 18 и 24 години.
Ето, че най-после има възможност да се сложи край на тази безотговорност и лесна възможност за измъкване. Както и с въвеждането отново на скрити камери, така и в този случай ще има бързи добри резултати. Защото е добре джигитите да знаят предварително, че няма да могат да се измъкват от полагащото им се наказание.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.