Договориха 20 млн. повече в бюджета за здраве

Силвия Николова - сряда, 22-11-2017 - 15:00

20 млн. лв. повече в бюджета за здравеопазване е догодворил здравният министър Кирил Ананиев на среща с председателя на здравната комиися в парламента д-р Даниела Дариткова и депутати от парламентарната група „Обединени патриоти“, съобщихай от Министерството на здравеопазването.

Със 7 млн. лв. повече да са средствата за първичната извънболнична помощ за 2018 г., със 7 млн. лв. да е увеличението за специализираната извънболнична помощ, с 3 млн. лв. да е по-голям бюджетът за медикодиагностичните дейности и с 10 млн. лв. повече да са средствата за стоматологична дейност.

Изложих какви са нашите мотиви. Нямаме противоречия с групата на Патриотичния фронт, посочи след срещата в Народното събрание министър Кирил Ананиев. Той уточни, че средствата ще дойдат от резерва, като в никакъв случай в момента не трябва да се намаляват парите за други дейности като болничната помощ или лекарстватеа.

Здравният министър Ананиев коментира, че междуведомствената работна група, която се занимава с ТЕЛК е към края на своята работа и до дни ще излезе с предложение, което ще бъде представено на ръководството на Министерството на здравеопазването.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.