Храним 4 години нашенски сводник, осъден в Полша

Ива Ди­мит­ро­ва - четвъртък, 12-10-2017 - 17:40

39-годишният Даниел Добрев от Добрич ще лежи 4 години в български затвор, след като е осъден в Полша за трафик на хора, склоняване към проституция и употреба на наркотици. Решението е взето от Окръжен съд – Варна, по предложение на окръжния прокурор на Варна ефективната присъда на полския съд да бъде приспособена за изпълнение по българското законодателство.

Даниел Добрев бил признат за виновен от Окръжния съд в полския град Плоцк, който му наложил наказание 4 години лишаване от свобода за четири престъпления по полския наказателен закон. Добричлията се прибрал нелегално у нас и срещу него била издадена Европейска заповед за арест. С решение на Добричкия окръжен съд от 2 февруари 2016 г. било допуснато изпълнението на заповедта и Добрев бил предаден на полските съдебни власти.

Присъдата срещу Добрев била произнесена на 16 март 2017 г. По българското законодателство извършените в Полша престъпления от добричлията отговарят в българския Наказателен кодекс на трафика на хора с цел да бъдат използвани за развратни действия, транспортирането им през границата на страната, склоняването им към употреба на наркотици и проституция, уточняват от Апелативна прокуратура – Варна.

Състав на Варненския окръжен съд със свое определение реши Даниел Добрев от Добрич да изтърпи наказанието лишаване от свобода за срок 4 години в български затвор.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.