Община Кюстендил ремонтира по спешност опасна детска площадка

Северина Иванова - понеделник, 13-06-2016 - 14:29

Детска площадка в центъра на Кюстендил се превърна в истинско бедствие. Тя се намира на метри от сградата на администрацията и в непосредствена близост до паметника на Васил Левски. Въпреки това обаче състоянието й е окаяно, цялата е изпочупена, извадени са плочници, а по дъските на пързалките стърчат пирони. Общината вече е предприела мерки и мястото е обезопасено със сигнални ленти, за да не се качват децата. Още във вторник започват и ремонтни дейности. Най-вероятно става въпрос за постоянни вандалски актове от страна на младежи в региона.Възможно е и с течение на времето съоръженията да са амортизирани, но със сигурност някой им е помогнал, за да стигнат до това състояние. Площадката в центъра на Кюстендил беше една от най-посещаваните от майки с деца. „Това състояние е безобразно. Детето ми за малко да се набоде на пирон. Какви са тези хора, как им дава съвест да посегнат на площадките за децата“, коментираха майки от Кюстендил.

Подобна съдба имат и други площадки в Кюстендил, които стават обект на посегателство от страна на недобросъвестни хора. Някои от тях дори се превърнаха в кръчми за младежите, които след дискотека си добиват в тях.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.