BMW M2 се отличава с мускулести и динамични линии и ексклузивни 19-инчови ковани алуминиеви джанти.
Снимки BMW

BMW показва мускули в Детройт

Денислав Стоянов - неделя, 10-01-2016 - 13:58

Баварците вадят най-мощното компактно купе M2 и спортния кросоувър X4 M40i

На автосалона в Детройт от 11 до 24 януари германците от BMW ще представят две световни премиери. На щанда на баварците ще бъдат изложени две страхотни машини за любителите на мощните бензинови двигатели – BMW M2 и BMW X4 M40i.

Новото купе BMW M2 е стандартът в сегмента на компактните мощни спортисти с техника от моторните спортове за пътя и състезателната писта, тествано на известната „Северна отсечка” на легендарната състезателна писта „Нюрбургринг”. Външният вид на BMW M2 се отличава с мускулести и динамични линии, ексклузивни 19-инчови ковани алуминиеви джанти и спортна изпускателна система с двойни ауспухови тръби.

По традиция за М-моделите спортната изпускателна система е с две двойни ауспухови тръби.

Суперспортното BMW M2 се задвижва от нов редови 3,0-литров 6-цилиндров бензинов двигател с технология M TwinPower Turbo с мощност 370 к.с. Максималният въртящ момент от 465 Нм може кратковременно да бъде повишен чрез Overboost до 500 Нм и с опционалната седемстепенна скоростна кутия с два съединителя и Launch Control ускорява новото BMW M2 за само 4,3 секунди до 100 км/ч. Стандартно двигателят се оборудва с 6-степенна механична скоростна кутия, а като опция се предлага 7-степенна автоматична М-скоростна кутия с два съединителя. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч, но с пакет M Driver’s достига до 270 км/ч. Според производителя средният разход на гориво е в рамките на 7,9-8,5 л/100 км.

Спортният характер на BMW X4 M40i е подчертан с ексклузивни 20-инчови алуминиеви джанти.

Кросоувърът BMW X4 M40i е върховият модел на успешното моделно семейство X4 и поставя нови стандарти в премиум средния клас на Sports Activity Coupes (SAC). Спортният характер на BMW X4 M40i е подчертан с ексклузивни 20-инчови алуминиеви джанти с гуми с различен размер на предната и задната ос, както и със спортна изпускателна система с ауспухови тръби от двете страни в черен хром и управляеми клапи. Новото BMW X4 M40i се задвижва от новоразработения редови 3,0-литров 6-цилиндров двигател с най-модерната технология M TwinPower Turbo. Той развива максимална мощност 360 к.с. и максимален въртящ момент от 465 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,9 секунди, а максимална скорост е ограничена на 250 км/ч. Според производителя средният разход на гориво е 8,6 л/100 км.

Спортната изпускателна система е с ауспухови тръби от двете страни в черен хром и управляеми клапи.

Спортното окачване е със специфични настройки и увеличен позитивен страничен наклон на предните колела, адаптиран динамичен контрол на амортисьорите и по-мощна спирачна система за върхови динамични възможности. Интелигентно двойно задвижване xDrive подава повече мощност към задните колела за типичната динамика на управлението и уверени възможности при всякакви условия.