Диария и повръщане мъчат пловдивчани в жегите

Ели Крумова - неделя, 16-07-2017 - 15:00

Двойно повече болни от летните ентеровируси пловдивчани има по време на горещините през лятото, констатират личните им лекари. Данните, които те подават в РЗИ-Пловдив, сочат, че в седмицата от 6 юли до 12 юли болните от чревни инфекции в Пловдив и областта са вече 77 души. От тях в областния център са потърсили лекарска помощ 40 възрастни и деца. За сравнение през предходната седмица болните от чревни инфекции са били 42-ма, от които в Пловдив са били 21 души. 40 души са болни от ентероколит в Пловдив, трима в Карлово и двама в село Розино. По един има в селата Христо Даново, Баня, Певците, Градина, Селци и други. Двама са болните от Салмонелоза в Пловдив и един в Катуница.

Бройката на заболелите от вирусни хепатити също скача двойно само за една седмица. Ако от 29 юни до 5 юли те са били едва 4, от които в Пловдив не е имало нито един болен. Седмица по-късно те са вече 8, от които 3-а са жители на областния град.

Увеличиват се и ухапаните от кърлежи и други насекоми, съобщават от РЗИ-Пловдив. Само за седмица броят им е скочил почти двойно – от 5 души на 9 нахапани от кърлежи. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.