СНИМКА МОНИТОР

Нова асоциация ще насърчава биопчеларите

Агенция Монитор - сряда, 13-09-2017 - 17:52

Новосъздадената Асоциация на преработвателите на биологични пчелни продукти ще насърчава българските пчелари да се сертифицират като биологични производители.

Организацията е създадена от български преработватели на биомед, които изкупуват над 90% от биопродукта в страната. Тя си поставя за цел да защитава интересите на българските биопчелари на национално и европейско ниво, съобщиха създателите на организацията пред Inverstor.bg..

Според съобщението новата структура ще се бори за достойна цена на българския биомед на европейските пазари и да затвърди репутацията на България като сериозен производител на висококачествен биомед в Европа.

От асоциацията припомнят, че България е сред най-благоприятните региони в Европа за добив на биомед. У нас се добиват определени видове пчелен мед - акация, липа, кориандър, които са уникални и търсени на европейските пазари. В следващите няколко години биологичното пчеларство в страната би следвало да застигне и дори задмине конвенционалното по брой пчелни семейства и добив, смятат още от организацията.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.