Учителката Веселина Гинева е обвинена в отвличането и убийството на съпруга си

Изправят на съд "Черната вдовица" от Бургас

Елена Анастасова - сряда, 07-02-2018 - 17:04

Тръгва процеса срещу бившата детска учителка Веселина Гинева, обвинена в отвличането и убийството на бившия си съпруг Димитър Миразчиев. Окръжната прокуратура в Бургас вече внесе в съда обвинителния акт, а първото дело е насрочено за 20-ти февруари. Пенсионираната учителка застава на подсъдимата скамейка по обвинение, че е лишила противозаконно от свобода  бившия си съпруг, след това го е убила и заблуждавала служителите в НОИ, че Димитър е жив, за да получава пенсията му. 
Разплитането на кошмарния трилър започна през лятото на 2016-та година, когато ченгета откриха оглозгания труп на жертвата, изхвърлен в бургаския парк "Езеро". Разследването установи, че мъжът е издъхнал през август 2014-та година в апартамента си в бургаския комплекс "Лазур". В продължение на година и три месеца, Веселина държала в плен бившия си, който бил заключен в една от стаите. Държала го системно гладен, като му давала само по парченце хляб и малко вода.  Умишлено го лишила от медицинска помощ, както и от лекарства, необходими за заболяванията му. От недохранване и липсата на адекватни грижи, Димитър Миразчиев издъхнал. След това пренесла трупа му от апартамента, натоварила го в пластмасов контейнер за смет на колелца, с който пренесла тялото до парка и го изхвърлила. После продължила да прибира пенсията му, със старо пълномощно, издадено й от Димитър. За времето от убийството до откриването на трупа, бившата съпруга прибрала над 21 000 лева от НОИ. До момента обвиняемата отрича да е замесена по какъвто и начин в зловещото убийство.    
"Веселина е обвинена, че с користна цел, по особено мъчителен начин, предумишлено умъртвила лице, намиращо се в безпомощно състояние, като системно не му е давала достатъчно количество храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства, лишила го е от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което е настъпила смъртта му. Престъплението е по чл. 116, ал. 1, т. 5, т. 6, предл. 3, т. 7 и т. 9, вр. чл. 115, вр. чл. 23, ал. 1 от НК", коментираха от прокуратурата.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.