Лазерните матрични LED предни фарове използват адаптивни светлини и не заслепяват.
Снимки Jaguar

Jaguar E-PACE получи 5 звезди за безопасност

Денислав Стоянов - вторник, 19-12-2017 - 16:32

Новият компактен SUV постигна максимален рейтинг според Euro NCAP

Новият Jaguar E-PACE постигна рейтинг от 5 звезди на краштестовете на Euro NCAP, което затвърждава нетърпеливо очаквания автомобил като един от най-безопасните в света. Първият компактен SUV на Jaguar поддържа всички в безопасност с резултати от 86% за защита на възрастни пътници, 87% за защита на деца в автомобила и 77% за защита на пешеходците. Новият E-PACE отбеляза максимален брой точки в теста за страничен удар в бариера както и при тестовете за безопасност на деца в колата при челен и страничен сблъсък.

При тестовете с пешеходци E-PACE отбеляза висок резултат, особено за защита на главите на пешеходците в случай на сблъсък. Новият E-PACE съдържа богат набор от системи за безопасност като стандартно оборудване, като аварийна спирачка със засичане на пешеходци, асистент за придържане в зададената лента на движение, следене на състоянието на водача и много други. Модерната технология за безопасност е в състояние да засече риск от сблъсък с автомобили или пешеходци на пътя отпред и да приложи автоматично спирачките.

Асистентът за придържане в лентата отчита отклоняване и прилага леко завиване на волана в обратна посока.

Според представители на Jaguar, новият E-PACE ще донесе нови клиенти на марката, като се очаква сред тях да бъдат млади семейства, затова безопасността е абсолютен приоритет. Първият компактен SUV на Jaguar е модерен до последния детайл, като съчетава впечатляващ дизайн, луксозен салон и спортна динамика на задвижване, което го прави още по-привлекателен избор за съвременните потребители. Новият Jaguar E-PACE вече се предлага у нас от „Мото-Пфое” на цени от 63 660 лева с ДДС.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.