Книгата за Тръмп „Огън и ярост“ направи бестселър едноименен исторически труд за Втората световна война

Агенция Монитор - четвъртък, 11-01-2018 - 13:48

Покрай бума на продажбите на книгата за Тръмп на журналиста Майкъл Улф „Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре“ главоломно са се покачили и продажбите на книгата на канадския професор историк Рандъл Хансен „Огън и ярост: Съюзническите бомбардировки на Гирмания през 1942-1945 г.“. Очевидно е, че става дума за проблем свързан с приликата в заглавията.

Книгата на Улф е на първо място в списъка с бестселъри на Amazon, докато трудът за Втората световна война не е чак толкова популярна и се е качила на 723 място, но в няколко категории, свързани с военна история тя е в топ-10.

Рандъл Хансен много се учудил, че продажбите на книгата му, излязла през 2008 г. са се покачили. Дали пък няма да получа по-голям хонорар благодарение на Стив Банън (бившия съветник на президента на САЩ по стратегически въпроси) и Тръмп? Ако е така, значи иронията няма граници написа професорът в Туитър.

Книгата на Майкъл Улф излезе на пазара на 5 януари, а първият й тираж от 150 000 екземпляра вече е изчерпан. Издателството възнамерява да отпечата ще 1 милион копия.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.