Русия

Путин призна, че е свикнал с камерите, но не ги обича

Агенция Монитор - понеделник, 01-01-2018 - 14:29

 

Владимир Путин призна, че още преди да стане президент и свикнал да бъде под обществено наблюдение, но не обича много да се появява пред телевизионния екран. Това той сподели в юбилейното предаване „Время“, което на 1 януари навърши 50 години.

Путин не посочи кога за пръв път се е появил в телевизионните новини, но припомни, че „работейки още в Петербург... започнах да давам интервюта, започнах да се срещам с журналисти“. След това започнал да се появява и в новините: „когато пристигнах в Москва, започнах да работя в Администрацията на президента в Управлението по контрола, после станах директор на Федералната служба за сигурност“. "По някакви текущи конкретни въпроси от мен излизаше някаква информация, но изобщо аз много не обичах това (публичността - ред). А и не мога да кажа, че обичам това и сега", призна държавният глава.

Той отговори отрицателно на въпроса дали го напрягат телевизионните камери. „Въпросът не е в това дали са ме напрягали или не. Работата е, че преди това не беше част от моя живот. Напротив аз винаги се стараех да бъда малко така непубличен човек“, поясни Путин.

„Колкото и да е странно, но не“, така президентът отговори на въпроса дали му се е наложило да се откаже от някои навици заради постоянното присъствие на журналистите. „Защо? Защо той (животът, работата) винаги се виждат, но и в предишната ми работа се стараех да се държа така, сякаш... постоянно ме наблюдават. Това е странно, но така се получи. Може би заради предишната ми работа. Но да се каже, че се е наложило нещо кардинално да променям, все пак – не.“

"Що се отнася до телевизионните камери, до работата с камерите, за мен това винаги е било... не мога да кажа отвратително. Не, това би било прекалено. Но беше неприятно знаете ли какво? Това, което за вас е естествено. Това гримът и прочие. Ето именно това винаги е предизвиквало и досега предизвика някакъв вътрешен протест и неприемане“, отбеляза президентът.

Според него „да бъде на мястото на събитието е част от работата, естествена част от работата, затова тук няма нищо необичайно“.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.