Кадрите от всички видеокамери отиват в общинския дежурен център за 24-часово наблюдение.

Камери пазят Виетнамските общежития

Агенция Монитор - неделя, 27-11-2016 - 16:13

Ромското гето „Виетнамски общежития” в столичния район Красна поляна ще бъде поставенo под зоркото око на камери. Освен това ще се оборудва и локален център за видеоконтрол в 3-то РПУ, където сигналът от тях да се предава в реално време, 24 часа в денонощието. Освен това под контрол вече ще и квартал „Димитър Миленков“, където имаше напрежение между местните и самонастанили се роми. Камерите ще са част от обществена поръчка за 425 996 лв., която вече е обявена от Столична община. Така ще се наблюдават кръстовището между улица „Суходолска“ и улица „Западна“, булевард „Възкресение“, улица „Рижки проход“ при „Виетнамски общежития“, улиците „Житница“ и „Суходолска“.

С парите ще се поставят контрол и рисковата улица „Цар Симеон“, между булевардите „Ст. Стамболов“ и „Мария Луиза“. Локален център ще свързва обектите по Южна дъга – Околовръстен пъти ще се доизгради оптичното трасе от гара „Подуяне“ до паметника на Васил Левски. Освен това повече камери ще има и в Борисовата градина.

В момента точно 2326 общински видеоочи дебнат за вандали, крадци и всякакви нарушители в столицата. Под наблюдение са над 355 важни точки в града, като 239 от тях са училищата и детските градини. Вече година общинските камери ловят джебчийките пред Централна гара, Лъвов мост и около Женския пазар, а освен това те се грижат и за спокойствието на гражданите около джамията, където се струпват бежанци и има оплаквания от хора. Под строго наблюдение са и 49 подлеза и над 39 парка и детски площадки. Кадрите от всички видеокамери отиват в общинския дежурен център за 24-часово наблюдение. От началото на годината те са засекли над 173 кражби или нарушения. Дисковете със записите са предадени на полицията.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.