Смок в апартамент изплаши майка и дете

Иван Първанов - събота, 03-06-2017 - 14:26

Смок в жилище във великотърновския кв. „Бузлуджа“ изплаши до смърт майка и малкото й дете. В петък на обяд жената миела чинии в кухнята, а около нея щъкало 4-годишното й дете. Внезапно момченцето излязло на терасата и след секунди оттам се чул писъкът му. Разтреперана родителката изхвръкнала на балкона и с ужас видяла една голяма змия, проснала се по цялата си дължина срещу момчето. Без да осъзнава какво върши, жената светкавично грабнала детето под мишниците и го дръпнала към себе си, а след това влязла бързо в стаята и затворила вратата.

След като се съвзела от ужаса, тя извикала на помощ съседа си, който въоръжен с дебела цепеница отворил вратата на балкона. От змията обаче нямало и следа. Според описанието на майката най-вероятно змията е била безобиден смок, който се добрал до терасата на третия етаж по клоните на растящото до блока дърво.

Жители на квартал „Бузлуджа“ припомнят, че преди няколко години друга змия - отровна пепелянка, беше открита от семейство в жилището им и убита. Търновски пожарникари споделят, че с началото на летния сезон и покачването на температурите доста често им се случва да се отзовават на сигнали за змии в жилища или градини. Последният случай е само отпреди ден, когато на спешния телефон бил получен сигнал за смок в жилище в село Шемшево. След пристигането си огнеборците успели да хванат влечугото и да го пусна извън населеното място.

Тагове:  змии

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.