Юзеир Юзеиров /по паспорт Росен Йорданов/

Продават на търг 1000 дка конфискувани земи на Юзеир Юзеиров

ЖАНЕТА ЙОРДАНОВА - понеделник, 09-10-2017 - 12:50

Над 1000 декара плодороден чернозем в Дунавската равнина е обявен за продажба от офиса на НАП в Русе. Това става след решение на Апелативния съд във Варна, потвърждаващ иск на Комисията за отнемате на незаконно придобито имущество срещу Юзеир Юзеиров, обвинен в пране на пари през 2011 г., съобщават от русенската приходна администрация.

Обявени са два търга с тайно наддаване - на 16 октомври и на 27 октомври. Стартовата цена в офертата е средно 300 лева за декар. Парцелите са в землището на община Попово, като повечето са в близост до селата Берковски, Баба Тонка и Славяново. Част от земите са засадени с орехови дървета, които вече са израснали, а други парцели са необработвани, уточняват от офиса на НАП в Русе.

Юзеир и брат му Али Юзеиров станаха известни, след като се опитаха няколко пъти да основат мюсюлманска партия с името „Отоман” и покрай издигането на незаконен паметник на незнайния турски воин в село Славяново. През октомври 2010 г. Юзеир бе осъден на една година условно и глоба от 4000 лева за опита му за създавена на партия на религиозна основа и провеждане на нерагламентиран митинг. Паметникът бе разрушен по предписание на ДНСК. През 2011 г. Юзеир бе разследван в Белгия за нарушение на трудовото законодателство и наемане на незаконни работници.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.