Пожарът е станал заради проблем с елинсталацията

Повторно оглеждат изгорял детски център

Христо Христов - петък, 17-02-2017 - 12:28

Повторен оглед се извършва на пострадалата при пожар сграда на обединен детски център в Ямбол.

Триетажната култова сграда в центъра на града , където преди години е бил настанен окръжният диспансер за туберколозно болни пламна към 16,20 часа в четвъртък.

Пламъците са тръгнали от подпокривното пространство, като огънят е обхванал почти целия каратаван. В гасенето са взели участие две пожарни със специализирана стълба, през цялата нощ е имало дежурен екип заради тлеещата дървена конструкция.

Сградата на улица „Петър Парчевич“ 1 е строена в началото на миналия ХХ век, а преди 6 години беше цялостно реновирана със средства по програма „Красива България“.

За т.г. бил предвиден ремонт на покрива, за целта в общинския бъдеж са заделени 35 000 лв. Най-вероятната причина за пожара е неизправност в електрическата инсталация и късо съединение в помещение на третия етаж. Намиращите се в сградата деца и служители са били своевременно изведени от опасното пространство, няма пострадали, потвърдиха от ОД на МВР-Ямбол.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.