Резидент Яков цикли имиджа на банкера-беглец

Агенция Монитор - петък, 03-11-2017 - 17:43

Да ти чисти имиджа човекът, заемал поста на главен финансов ревизор на БНБ по времето на банковите фалити през 90-те, е упражнение с меко казано спорен коефициент на полезна дейност, но банкерът-беглец Цветан Василев очевидно вече напълно изпуска нервите си. Българския Бърни Мадоф впрегна резидент Яков на ДС Кольо Парамов не да лъска, а направо да цикли образа му, като умотворенията на т.нар. „финансов експерт“ веднага бяха разпространени от Фабриката за фалшиви новини на задкулисието. И по-специално от „Фрогнюз“ на агент Академик на ДС, които публикуваха статията на Парамов.

В нея – забележете – назначеният от Жан Виденов за главен финансов ревизор на БНБ Парамов, който бе и първи ортак на Иван Костов, обявява Цветан Василев за „най-успешния стожер на пазара“ във времената на банковата криза през 90-те. Същия този Цветан Василев, който според де що има одити и разследвания доказано е превърнал КТБ във финансова пирамида, от която е източил милиардите на вложителите във фалирания от него трезор. При главни ревизори, способни да нарекат същия този пишман банкер „стожер“, далеч не е удивително как се стигна до фалитите от 90-те. Пределно ясно е и защо отново е активиран – менторът му направо се втриса, че ако внесените от депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски и колегите му Йордан Цонев и Хамид Хамид поправки в Закона за банковата несъстоятелност бъдат приети, не просто ще бъде прекратена всякаква възможност за вторичен грабеж, но ще се наложи да се прости и с вече ограбеното.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.