Външно: Не пътувайте до Йерусалим

Агенция Монитор - четвъртък, 07-12-2017 - 18:14

Да се избягва пътуването до до Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии, освен при крайна необходимост. Това препоръчват от външно министерство и от посолството ни в Тел Авив. Причината очакванията за публични демонстрации и локални прояви заради решението на САЩ по статута на Йерусалим като столица на Израел.

"Към момента няма информация за ограничения в движението, за непредвидени и неконтролируеми действия, но в градовете Йерусалим и Витлеем, както и в Палестинските територии се очаква да има масови прояви, които могат да доведат до инциденти", съобщават от МВнР.

От Външно съветват, ако все пак се пътува до там, да се избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се проявява повишена бдителност при ползването на градски транспорт.

"Съветваме пътуващите български граждани да следят в средствата за масово осведомяване текущата информация за обстановката в посочените места и да изпълняват стриктно указанията на властите. Предвид възможността за публични демонстрации и протестни прояви и в други държави от Близкия изток и Северна Африка, призоваваме българските граждани, пребиваващи в региона да проявяват повишена бдителност и да избягват публични места с масово струпване на хора, да се осведомяват за обстановката и да изпълняват стриктно указанията на властите.", пишат от ведомството. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.