Тема за ДНК се падна на кандидат-студентите по биология в Софийския университет

Агенция Монитор - неделя, 15-04-2018 - 10:30

"ДНК - носител на наследствеността: структура, функции и биосинтеза". Тази тема се падна на кандидат-студентите по биология, които държат изпит в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

В 9 часа в 272-ра аудитория на Ректората на Софийския университет Калина Генова от Бургас изтегли темата, по която ще пишат 626 кандидати, подали заявление за явяване на изпита по биология.

Иван Йовков от Смолян изтегли вариант № 1 на тестa.

В 9 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура". Кандидат-студентите, които са подали заявление за явяване на изпита, са 16.

Конкурсният изпит се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации. Портфолиото може да бъде представено в различни варианти - аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и други.  Материалите се представят на стандартен звуконосител или личен лаптоп.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.