В ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

ЧЕЗ инвестира в нови обекти 1,625 млн. лв.

Агенция Монитор - неделя, 14-05-2017 - 14:19

ЧЕЗ Разпределение започва инвестиционни обекти на стойност 1,625 млн. лв. по електроразпределителната мрежа на Западна България през май, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

В София ще бъдат вложени над половин милион лв. Започва реконструкцията на въздушна мрежа ниско напрежение в район "Овча купел", където ще бъдат инвестирани 58 хил. лв. Ще бъде реконструиран и кабел средно напрежение, който захранва "Пирогов" и района около него. Проектът, който ще подобри захранването на института за спешна медицинска помощ, е на стойност 77 хил. лв.

В София ще бъдат подменени два кабела средно напрежение. В единия ЧЕЗ Разпределение влага 75 хил. лв. за подобряване на захранването в район "Оборище", а в другия - 113 хил. лв. за подобряване на услугата в районите "Изгрев" и "Слатина".

Извън столицата стартират 21 инвестиционни обекта. В област Плевен ЧЕЗ Разпределение ще вложи 290 хил. лв., като само в реконструкция на мрежите в с. Градина и с. Долни Луковит ще бъдат инвестирани 250 хил. лв. В област Враца започват проекти за 207 хил. лв., основният от които е ремонт на мрежата по ул. "Ломска" в гр. Козлодуй след изграждане на трафопост. В този проект ЧЕЗ Разпределение влага 120 хил. лв. За област Ловеч са заделени 136 хил. лв., от които 96 хил. лв. за изграждане на трафопост и нов кабел в с. Орешак на община Троян. В област Монтана проектите са на стойност 152 хил. лв., от които 55 хил. лв. са предназначени за реконструкция на кабел 20 киловолта в Лом.

Започващите през май 35 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България, са част от рекордната по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г. за 130 млн. лв., се посочва в съобщението.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.