Повечето руснаци предпочитат да пътуват и почиват в Европа.
МОНИТОР
В РУСИЯ

Жителите на Петербург най-големи фенове на Европа

Агенция Монитор - неделя, 26-03-2017 - 16:18

Жителите на Санкт Петербург са най-големите фенове в Русия на туристическите пътувания в Европа, сочи проучване на IpsosComcon. 72% жителите на столицата на Романовата империя предпочитат туровете по Стария континент, най-вече във Финландия, страните от Прибалтика и Гърция. Друга една пета от тях са избрали Азия, 14% - в Африка и само 1% - Америка.

При московчани делът на предпочитащите Европа е по-малък - 61 на сто, като основно те избират турове основно в Германия, Испания и Гърция. 31% от жителите на Русия предпочитат да пътуват в страни от Азия, 16% - в Африка и 3 на сто в Северна и Южна Америка.

Предпочитанията на руснаците от градовете по Поволжието, района на Урал и Сибир са доста по-различни. Около половината от анкетираните са информирали, че избират за пътуванията си в чужбина Азия, основно Турция и Тайланд. Други 23% предпочитат Африка, главно Египет.

Руснаците пък от Далечния изток (81 на сто от обхванатите от проучването) пътуват основно до курорти в Азия. Близо една десета от жителите на тези райони предпочитат да посещават Европа, 2 на сто - Африка и 1% - Америка.

Средно за ;цяла Русия, 51% от анкетираните предпочитат Европа, 35% - Азия, 17% - Африка и само 3% - Америка

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.