Служителите на полския портал.
Фенът колекционирал спортни списания

Аукцион си наруши правилата заради български запалянко

КРАСИМИР КРУМОВ - петък, 20-10-2017 - 17:55

Най-големият полски портал за онлайн търговия и онлайн търгове наруши собствените си правила, за да зарадва фен на спорта от България, разказаха от офиса на компанията.

Сред няколкостотин писма служителите на портала открили жълт плик с пощенски марки и клеймо от България. Подател бил Илиян, а в плика имало писмо, написано на ръка на "електронен полски" с помощта на преводача на Гугъл.

Българинът обяснил, че е колекционер на спортни списания, а в един от аукционите намерил няколко редки екземпляра, които държал да притежава. Продавачът обаче не предлагал изпращане в чужбина. Илиян старателно преписал номерата на всички оферти, сложил ги в плика, добавил вътре и пари и се обърнал към служителите на компанията с молба някой от тях да купи списанията и да му ги изпрати у нас.

Доверието на Илиян както и цялото усилие, което вложил, трогнали всички след отваряне на писмото. "Нямаме право да приемаме плащания за покупки в брой, затова трябваше да върнем обратно парите", разказва Войтек Мателски от отдела за работа с клиенти. Тъй като ситуацията била извънредна Мателски лично със свои средства платил за всички списания. За изпращането до България платил порталът. Войтек и негов колега опаковали собственоръчно колета, а тяхна колежка помогнала да напишат поздрав на български от името на компанията: "Илиян, нека никога да не загубиш ентусиазма с който упражняваш своето хоби!"

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.