Снимки: Virgin Hyperloop One

Virgin с инвестиция в Hyperloop One

Агенция Монитор - петък, 13-10-2017 - 14:45

Благодарение на сър Ричард Брансън, Hyperloop One вече е Virgin Hyperloop One. Преобразуването беше обявено от основателя и главен изпълнителен директор на Virgin Group в неговия блог, където посочва, че преобразуването е следствие на съществена инвестиция от Virgin в американската транспортна компания.

Според сър Брансън инвестицията във Virgin Hyperloop One е в съответствие с ангажимента на компанията за пробив и инвестиции в иновативни компании, включващ Virgin Airways и Virgin Galactic. Той също казва, че Virgin е особено привлечен от изцяло електрическия дизайн на Hyperloop, който е в съответствие с ангажимента на марката за устойчиви зелени технологии.
Въз основа на доклада на Илон Мъск от 2013 г., системата разработена от Virgin Hyperloop One, използва пътнически и товарни капсули, поддържни чрез магнитна левитация в стоманена тръба с почти пълен вакуум. Ускорявайки до скорост над 1.450 км / ч чрез електромагнитно задвижване, триенето допълнително се намалява с помощта на компресор, който изважда останалия въздух в предната част на капсулата и го изтласква назад, докато преминава през тръба.


За сега системата е ограничена до тестовата писта на Hyperloop One до Лас Вегас, Невада. Най-дългият проведен тест е продължил 10,6 секунди с максимална скорост от 310 км / ч за 436 м.

В Северна Америка, Европа, Великобритания, Индия и Близкия изток се провеждат проучвания за приложимостта и изграждането на hyperloop транспортни мрежи.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.