Една от фирмите произвежда материали от дървесина за мебелната индустрия.
KMETA.BG
ОТКРИВАТ НОВИ 200 РАБОТНИ МЕСТА

Три фирми влагат 133 млн. лв. за разширяване на производството

Агенция Монитор - понеделник, 23-01-2017 - 14:58

133,1 млн. лв. ще инвестират 3 компании в разширение на производството си, като се предвижда да създадат и нови 200 работни места, съобщиха от Министерството на икономиката.

„Алкомет“ АД, „Кроношпан България“ ЕООД и „Ветпром“ АД, които се занимават с производство на алуминиев прокат, материали от дървесина за мебелната индустрия и ветеринарно-медицински препарати, получиха сертификати за инвеститор клас А, връчени от заместник-министъра на икономиката Даниела Везиева.

Тя изтъкна като положителна тенденция това, че сертифицираните проекти предвиждат разширяването на съществуващата дейност на вече утвърдени български и международни компании в страната.

„Това е атестация за това, че България е добро място за инвестиции. Надявам се връчването на сертификатите да спомогне и за разширяване на експортната ориентация на дружествата“, допълни Везиева.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.