Деца изработват въстанически знамена в Кюстендил

Северина Иванова - сряда, 20-04-2016 - 17:01

За втора поредна година деца ще имат възможност да изработват въстанически знамена в организираната от Регионален исторически музей – Кюстендил музейна работилница. Темата е посветена на едно от най-паметните събития в нашата история, довело до възстановяване на Българската държава след петвековно чуждо владичество - Априлското въстание. Важно място в неговата подготовка заема изработването на знамена, което се възлага на местни зографи и учителки. От голямо значение са отличителните знаци – разярения лъв и думите "Свобода или смърт", които децата използват при изработването на своите "въстанически знамена". Така те се докосват до революционния дух на епохата и до желанието за свобода и независимост.

Заниманията ще се проведат на 21, 22 и 23 април 2016 г. от 14.00 до 18.00  ч. в специализирания Музеен кът за деца и любопитни възрастни, намиращ се при Археологическата експозиция на РИМ – Кюстендил.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.