СНИМКА ALSMARINE.GR

Брюксел дава на съд Гърция за държавни помощи за корабостроенето

Агенция Монитор - петък, 22-07-2016 - 15:54

Европейската комисия реши днес да сезира Съда на ЕС срещу Гърция заради невърнати незаконни държавни помощи, отпуснати на корабостротроителна компания Hellenic Shipyards - HSY, предаде АФП, цитирана от БТА. Комисията е взела мярката с мотива, че Гърция не е изпълнила нейно решение от 2008 г. да възстанови незаконните помощи за корабостроенето. Сегашното решение бе предшествано от постановление на Съда на ЕС от 2012 година, осъждащо Гърция за неизпълнение на това решение.

Над 7 години след приемането му Гърция не е изпълнила решението на ЕК от юни 2008 година, с което й се нарежда да върне над 250 ммлн. евро незаконни помощи, предоставени от държавата и държавна банка (ETVA) на затруднената компания между 1996 и 2002 г.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.