Селски чешми бълват отровна течност

РАЙНА ТОШЕВА - понеделник, 22-05-2017 - 15:00

Водата в двете чешми на мегдана във врачанското село Чирен е негодна за пиене, обявиха за пореден път от РЗИ. Освен че е пълна с ешерихия коли, тя смърди нетърпимо и е много мътна, разкрива кметът Диан Дамянов.
В последната година селският управник е подавал десетки сигнали за качеството на водата, но то все повече се влошава. По думите на Дамянов тя е кална, пени се и мирише ужасно.

На сигналите му от Регионалната здравна инспекция, Регионалната инспекция по околната среда и водите и Басейнова дирекция отговарят, че взетите от тях проби показват, че водата е вредна за здравето и не трябва да се пие. Но от трите институции заявяват, че не е тяхна работа да търсят източника на замърсяването.

Затова кметът е решен да занимае с проблема и екоминистерството, защото забранителните табели, които е поставил до чешмите не могат да помогнат срещу отвратителната смрад, която се носи от чешмите.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.