Добавена реалност подобрява качеството на въздуха и живота в дома

Агенция Монитор - вторник, 31-10-2017 - 14:46

Добавената реалност помага по интересен начини, при избора на продукти поставяйки ги в дома на потребителя. Приложение, наречено Plant Life Balance, използва подобен подход, базиран на научни изследвания, за да помогне на потребителя да избере и подреди в дома си точното количество растения за пречистване на въздуха и духа,


Научни изследвания показва, че растенията могат да подобрят качеството на въздуха, също така правят и пространството по-приятно за обитаване. Екипът създал новото приложение стига още по-далеч, като преглежда повече от сто научни статии, за да разработи индекс за качеството на живот според броя на растенията в дома. Това е система оценяваща как различните растения могат да подобрят живота на градските обитатели, отчитайки два основни показателя, качеството на въздуха и добро физическо състояние.


Индекса отразява, как различните растения абсорбират летливи органични съединения и други частици като прах, полен, сажди и дим, както и как растенията могат да подобрят производителността и социалното поведение. Дори взема под внимание площта на листата на растението, колко големи са самите растения и кои комбинации от малки и големи растения могат да оказват най-голямо въздействие в зависимост от пространството.

Този индекс е основата на приложението. Потребителя прави снимка на стаята със смартфона и въвеждат броя и размера на растенията в пространството. Приложението след това оценява колко здравословно е пространството и позволява на потребителя да промени подредбата, като поставя виртуални растения в стаята и определя размера им.

Използвайки каталог с повече от 90 вида растения, които могат да бъдат поставени в стаята, приложението след това съставя списък с избраните от потребителя растения, които може да бъдат закупени от най-близкия разсадник. Приложението е безплатно и е достъпно за iOS и Android устройства.

 
Тагове:  KPlant-Life-Balance

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.