Едната карта ще показва индустриалната зона, а другата работната ръка.
МОНИТОР

София ще има дигитални карти на бизнеса

Агенция Монитор - вторник, 14-11-2017 - 15:35

София ще разполага с дигитални карти на съществуващия бизнес в града. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на дискусия „Бизнесът пита кмета и директора на Агенцията за малки и средни предприятия“.

Картите ще бъдат на български и на английски език. Едната ще бъде индустриална и ще показва какви производства има в София и как са разпределени по кварталите. Другата дава информация за концентрацията на заетите лица и къде е съсредоточена работната ръка. Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева заяви, че за намаляване на регулаторната тежест се променят 60% от услугите предоставяни от министерството на икономиката и второстепенните разпоредители към него. Някои услуги ще отпаднат, за други ще се намаляват изискуемите документи, таксите, ще се намаляват срокове за издаването и служебното предоставяне на информация.

По думите й вече е направен анализ на общо 187 услуги предоставяни към момента. Предложени са промени в 113 административни услуги, като от тях 67 броя такси са предложени за намаляване, а за 21 услуги таксата напълно ще отпадне.

5 услуги и режими са предложени за намаляване на изискуемите документи, а 8 от услугите и режимите напълно ще отпаднат. Сроковете предложени за намаляване са 23, а служебно предоставяне на изискуемите документи са 14 на брой.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.