Бит от сина на Чоков оттегли иска си от 20 бона

РАЙНА ТОШЕВА - сряда, 13-09-2017 - 15:41

Младеж от ромската махала в Галиче, който съди сина на селския управник Ценко Чоков за побой, извършен по расистки подбуди, се отказа както от обвинението си, така и от гражданския иск от 20 000 лева.

На поредното заседание по делото в районния съд на Враца Радослав Илиев обяви, че Мартин Чоков дори не го е докосвал на 12 януари тази година. По думите му пред магистратите, той измислил нападението под натиска на Веселин Попов – Лунгара, сина му, Веселин Тушинов и баща му Георги. Те го заплашили, че ако не инсценира нападение и побой, ще унищожат семейството му. Срещу него подстрекателите дори насочили карабина. А във въпросната вечер малко го „поразкрасили” с удари и го завели при доверен лекар, който да изфабрикува съответните експертизи за побоя. „Сега, когато Лунгара е в затвора за 7 години, съм по-спокоен и взех решение да кажа истината. През цялото време бях притискан и тормозен, но не от фамилия Чокови, а от Лунгара и Тушинов, които заплашваха мен и семейството ми със смърт”, заяви Радослав Илиев.

Въпреки, че младежът оттегли обвиненията си, делото не бе прекратено. Изненадващите му показания станаха причина да се призоват отново свидетели, които вече са разпитвани. Изискват се и справки от други прокуратури, които са се занимавали със случая. Процесът бе отложен за 11 октомври.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.