От общо 5400 язовира са проверени около 5000.
Преди очакваното снеготопене

Над 200 рискови язовира в страната

Агенция Монитор - понеделник, 06-02-2017 - 12:49

Малко повече от 200 са рисковите язовири в страната преди очакваното обилно снеготопене. Това съобщи шефът на главна дирекция "Язовири" в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Йордан Кюмюрджиев, цитиран от БНР. Той подчерта, че рискови не означава предаварийно състояние, а че има някакви неизправности. „Тези, които наистина са зле, те са около 30 броя, за тях има дадени предписания, тези язовири въобще да не задържат водата. Тези предписания за язовирите, които са технически неизправни, се спазват", заяви Кюмюрджиев.
От общо 5400 язовира са проверени около 5000. При част от тях са констатирани дребни проблеми като неизправни кранове и повредени преливници. Огледът на съоръженията на останалите е затруднен заради трудности с достъпа в резултат на снежната покривка.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.