Бизнесменът Райфъла (със синьото сако) бе преместен от затвора в Пловдив в този в София
Авторът

Местят подсъдимия за палежи Райфъла в затвора в София

Ели Крумова - събота, 02-12-2017 - 17:35

Небезизвестният пловдивски бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла бе преместен след палежа на джипа на шефа на затвора в Пловдив Божил Иванов в зандана в София. Рокадата стана тази събота и то под засилена полицейска охрана. Според една от причините за преместването на Райфъла е поведението му зад решетките. Той създавал проблеми на затворническата управа, тъй като в килията му все били намирани мобилни телефони.

„Не ми е известно да е заподозрян и да е разпитван във връзка с палежа. Не е имал конфликти с началника на затвора в Пловдив Божил Иванов”, каза адвокатът на Атанас Червенков Сузана Алексова. Защитата трябва да бъде уведомена, ако с клиента се извършват процесуално-следствени действия или бива местен от килията в болница при здравословни проблеми. Преди време от килията на Райфъла бяха конфискувани пет мобилни телефона, а в нощта след палежа на джипа на шефа на затвора в Пловдив пак там служителите на затвора намерили още един мобилен телефон.

Атанас Червенков – Райфъла получи този януари 13 години затвор от окръжния съд в Пловдив по обвинения за предумишлен опит за убийство в съучастие с користна цел на свой конкурент в бизнеса с частната бърза помощ в Пловдив, за палежи на леки автомобили и за незаконни боеприпаси. През ноември присъдата му бе отменена от апелативния съд в Пловдив и делото бе върнато обратно на окръжния съд заради допуснати съществени процесуални нарушения. Заедно с Райфъла на подсъдимата скамейка бяха Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов, Васил Василев и Стефан Гичев.

С присъдата от 16.01.2017 г. окръжният съд в Пловдив призна подсъдимите Веселин Загорски, Атанас Червенков, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев за виновни  за предумишлен опит за убийство с користна цел, както и за извършване на поредица от палежи и унищожаване на вещи, за което им е наложил общи най-тежки наказания, съответно: на Веселин Загорски – 16г. затвор, на Атанас Червенков – 13 години зад решетките, на Симеон Генов -  6 години затвор,  на Бисер Романов – 5г. и8м., на Васил Василев – 4г. и 6м. затвор. Отделно от това подсъдимият Атанас Червенков и Стефан Гичев бяха признати за виновни и за незаконни патрони, за което освен Атанас  Червенков е осъден и Стефан  Гичев – на 2 г. условно с 5г. изпитателен срок. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.