Кампания тръгва от Казанлък

Събират костюми от баловете за втори живот

Христо Христов - сряда, 04-05-2016 - 13:57

Кампания „Подари мечта“, която цели да бъде даден нов живот за остарелите бални костюми: сака, пантални, феерични рокли и аксесоари поде младежкият общински съвет в Казанлък.

По думите на Златка Стоева, която е старши експерт, идеята хрумнала на момчетата и момичетата докато обсъждали какви суми ще трябва да заплатят родителите им , за да ги подготвят за вечерта на бала.

Балната рокля на момичетата много рядко се облича втори път, най-често събира прах из гардеробите и се превръща в храна за молците, категорична е Стоева.

Не така стоели нещата с костюмите на абитуриентите , но и там имало какво да се направи – можело да се използва вратовръзка, оригинална риза или внезапно отеснели лачени обувки.

На първо време от младежкия съвет са разпратили запитвания към всички училища в общината, където предстоят абитуриентски балове.

Вече са пристигнали и първите десетина костюма, те са предоставени от фондация „Лале“ и ще бъдат предложени на ученици от ПГ по лека промишленост и туризъм, коментира на свой ред Мария Гинева, ръководител на център за обществена подкрепа в Казанлък

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.