СНИМКА: ZaDupnica

Шеф на болница ще мете 200 часа градинки заради фалшива диплома

Северина Иванова - петък, 11-08-2017 - 15:05

Бившият шеф на болница „Свети Иван Рилски“ в Дупница - Росен Тимчев се сдоби с пробация, след като сключи споразумение с прокуратурата и се призна за виновен. Според документите по делото в периода от 29.02.2016г. до 05.12.2016г., Тимчев ръководел здравното заведение, без да има съответна правоспособност. С деянието си бившият управител нарушил чл. 63, ал.1 от Закона за лечебните заведения, съгласно който управител на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт. През март 2016 г. Тимчев съставил неистински официален документ - диплома за завършено висше образование по специалност обществено здраве и здравен мениджмънт, с професионална квалификация магистър на Медицински университет – София, с цел да бъде използван.

За извършените от него престъпления Росен Тимчев ще изтърпи наказание пробация, включващо следните мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от две години, задължителни срещи с пробационен служител за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на двеста часа годишно за срок от две години.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.