Нашенка измамила кандидат жених от Турция с 1550 евро

ЖАНЕТА ЙОРДАНОВА - понеделник, 08-01-2018 - 16:14

Трийсет и деветгодишна жена от русенско село застава на подсъдимата скамейка за измама на турски гражданин с 1550 евро. Мъжът бил голям мераклия да си вземе булка и се хванал на въдицата на нашенката. Русенската районна прокуратура вече внесе в съда обвинителния акт срещу Айтен Х.

Айтен и Мехмед Г. се запознали в интернет. В началото на 2015 г. жената си направила профил с цел да заблуди някой наивник с обещание за женитба и по този начин да си набави средства. Отначало двамата комуникирали по скайп на турски език, след това започнали да се чуват по телефона. При тези разговори Айтен обещавала на Мехмед, че ще се омъжи за него. Заблудила го, че не й достигат средства по различни причини – престой в болнично заведение, за шофьорски курс и други. За по-малко от седмица мъжът й превел общо 1550 евро. Когато на 11 май 2015 г. Мехмед дошъл в България да търси жената на живота си, установил, че тя е изчезнала.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.