Кмет от Кюстендилско се сдоби с пробация

Северина Иванова - сряда, 14-02-2018 - 13:51

Изготвил невярно удостоверение за наследници

Осъдиха на пробация кметът на Кюстендилското село Шишковци Климент Терзийски за изготвяне на невярно удостоверение за наследници. С решение на магистратите от Районния съд в града той е осъден на 6 месеца пробация и задължителни срещи с пробационен служител два пъти седмично.

В удостоверението за наследници са написани неверни обстоятелства – посочени са лица, които не са наследници по закон на човека, фигуриращ в документа. Обвиняемият Терзийски е осъществил престъпното деяние с пряк умисъл, посочват още магистратите по съдебното дело.

Кметът от селото на Майстора е признал напълно вината си и е сключил споразумение с прокуратурата. Отделно от това той ще трябва да заплати и сторените разноски по процеса в размер на 88 лв., се посочва в решението на Районен съд – Кюстендил.

От там уточняват, че от престъплението не са причинени имуществени вреди, поради което не се налага обезпечението или възстановяването им.

„Не искам да говоря по този въпрос. Какво да ви кажа, удостоверението съм го издал на база данни, които имах в кметството. Не разполагаме с други. Кметовете по села сме винаги до хората и това е факт дори и днес, когато отбелязваме празника на любовта и виното. Явно някой се опита да ме накисне и успя, без да съм виновен“, беше единственият коментар на Терзийски по темата.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.