Забраняват сватбите на общински терени в Кюстендилско

Северина Иванова - петък, 22-07-2016 - 12:15

Ромските пиршества подлудиха хората през последния месец

Забраняват сватбите на общински терени – тротоари, площади, улици и междублокови пространства в Кюстендил. Мярката важи и за заведения, които нарушават обществения ред за времето от 23 часа до 7 часа, обявиха от кметската администрация. Времето за веселби може да бъде увеличено единствено след разрешение от страна на кмета на града и съгласувано с полицейското управление.

Причината за нововъведението са зачестилите сигнали от началото на месец април м.г. През последния месец също ежедневно се подаваха сигнали за шумни ромски сватби, които огласяваха цял Кюстендил. Тогава жителите на крайния квартал „Герена“ ежедневно звъняха на институциите с цел да бъде ограничена силата на звука, но без резултат.

„Сега положението е спокойно, но преди седмица беше ужас. Три дни се чуваше бясна чалга, ромски оркестри и какво ли не. За тях нямаше ден, нямаше нощ. И прозореца да затворя, пак се чуваше“, казва 54-годишен кюстендилец.

„Промяната има за цел да създаде по-благоприятни условия за опазването на обществения ред на територията на Община Кюстендил“, обявиха още от администрацията.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.