Две нови свои картини, „Денят на кълвача“ и „Завръщане“ е подредил в коледната изложба живописецът доц. Злати Златев, председател на групата на СБХ в Града на липите
Христо Христов

Старозагорски живописци подредиха 93 произведения

Христо Христов - сряда, 20-12-2017 - 13:49

 

 

 

93 произведения: живопис, графика, малка пластика и икони подредиха за традиционната си предколедна изложба 39 художници от Стара Загора в превърналата се в култова зала „Байер“. В екпозицията участват представители на няколко поколения зографи от Града на липите, за пръв път с малка пластика се представя познатият с анималистичните си произведения Светлин Стоев.С нова техника е представен и няколкократният участник в парижкия есенен салон Владимир Дончевски, не е изневерил на новаторските си търсения и председателят на групата на СБХ доц. Злати Златев.

„Опитваме се да създадем традиция и вече от няколко години каним колегите да извадят най-доброто , нарисувано през отиващата си година от ателиетата.Хубавото е , че срещаме разбиране и от общината, която ни съдейства за експонирането на творбите. Надявам се посетителите, дори да не си купят картина да си тръгнат с изпълнени от доброта сърца…“, коментира доц. Златев.

Сред ярките платна утре вечер в зала „Байер“ ще бъде и премиерата на романа „Хавра“, който авторът Захари Карабашлиев пише в продължение на цели 7 години , а първото изречение е написано в Америка.

Творческите изяви в Града на липите имат продължение и на 22 декември, когато в градската художествена галерия ще бъде открита изложба с картини на наградените участници в  Балканското квадринале на живописта „Митовете и легендите на моя народ 2016“.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.