Частични кметски избори в 5 населени места

Агенция Монитор - неделя, 19-02-2017 - 09:22

Частични кметски избори ще се проведат днас в 5 населени места в страната - в 1 община и 4 кметства. Става дума за разградската община Кубрат, русенските села Лом Черковна и Глоджево, севлиевското село Градница и в пазарджишкото Мирянци.  

Петима са кандидатите за кмет на община Кубрат. В надпреварата участват Алин Неби, издигнат от ДПС, Орхан Бедиханов - издигнат като независим кандидат за кмет от инициативен комитет, Нина Цонева – издигната от местна коалиция „Време за промяна“, кандидатът на БСП Ганка Георгиева и кандидатът на ГЕРБ Красимир Великов. До произвеждането на частични избори в община Кубрат се стигна, след като пълномощията на кмета Бюрхан Исмаилов бяха прекратени предсрочно заради влязла в сила присъда.
Избори ще има в село Лом Черковна, община Бяла, след като кметът Асан Мустафов почина на 15 септември миналата година. В надпреварата за кметския пост ще участват издигнатият от ПП АБВ Йордан Енчев и кандидатът на ПП ГЕРБ Асан Ибрям.
В още едно русенско село ще се проведат избори за кмет – в село Глоджево, община Ветово, тъй като кметът Илхан Абтиходжев от ДПС подаде оставка през ноември 2016 г., припомни "Фокус". Трима са кандидатите за кмет на Глоджево - Мустафа Яхя, издигнат от ПП ДОСТ, Адем Хюсеинов Хаджимемишев от ДПС и Ахмед Хюсеин Чилхасан, предложен от Инициативен комитет. 
Избори за кмет ще се проведат и в село Градница, община Севлиево, област Габрово. До предсрочния вот се стигна, след като ОИК Севлиево прекрати предсрочно правомощията на избрания през есента на 2015 г. Сезгин Моллов заради влязла в сила присъда за шофиране след употреба на алкохол. Моллов обжалва това решение, но на последна инстанция ВАС потвърди решението на ОИК. Трима са кандидатите за кметския пост в селото - Ани Асенова, издигната от ДПС, кандидатът на БСП Людмила Стайкова и издигнатият от ПП ГЕРБ Момчил Стойчев. 
Частични кметски избори ще има и в село Мирянци, община Пазарджик. До тях се стигна, след като избраният през 2015 г. кмет на селото Атанас Минчев подаде оставка, като посочи в мотивите си лични причини. Единственият кандидат за кметския пост е независимият Христо Христов, подкрепен от Коалиция „Тодор Попов за Пазарджик.“ 

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.