Британски съд забрани на жена да кръсти дъщеря си Цианид

ГЕОРГИ СЛАВОВ - петък, 15-04-2016 - 15:44

Британският апелативен съд не разреши на жена от Уелс да нарече дъщеря си Цианид, съобщи Асошиейтед прес.

Жената, чието име не се посочва, е родила близнаци. Тя решила да кръсти синът си Прийчър, което означава проповедник, а за дъщеря си е избрала името Цианид. Жената твърди, че отровата е "прекрасно и хубаво име", което предизвиква положителни асоциации, защото с нея се е самоубил Адолф Хитлер.

Местните власти обаче не били съгласни и въпросът стигнал до съда. През септември, той решил, че името не е за доброто на детето. Майката обжалвала с довода, че има право да реши как да се казват децата й.

Апелативният съд обаче потвърди решението на долната инстанция. Съдия Елинор Кинг каза, че това е "един от тези редки случаи, когато трябва да се намесва съдът".
„Трудно е да си представим как момичето ще приеме име, означаващо отрова, по начин, различен от жест на отхвърляне от страна на родната й майка“, допълни Кинг.

Майката е била наркоманка и е имала психични проблеми. Други нейни деца са дадени в приемни домове.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.