Топмоделът Volvo XC90 R-Design Plug-in Hybrid се отличава със спортни елементи във външния вид.
Снимки Пламена Стаменова

Топмоделът на Volvo блесна в София

Денислав Стоянов - събота, 19-12-2015 - 09:00

„Мото-Пфое” представи хибридния всъдеход XC90 R-Design и гамата Cross Country

В шоурума на Volvo в столичния комплекс на официалния вносител на марката „Мото-Пфое”, в типично шведска обстановка у нас бяха представени новите модели на Volvo - S60 Cross Country и V60 Cross Country. Автомобилите са със задвижване 4х4, уникални елементи в екстериора и интериора, с които хората да се чувстват еднакво добре пред операта или в планината. Гвоздеят на вечерта беше премиерата на новия всъдеход Volvo XC90 R-Design Plug-in Hybrid, който се отличава с мощност от над 400 к.с. при разход на гориво от едва 2,1 л/100 км. По този начин огромният високопроходим модел създава безгранично удоволствие зад волана с грижа за околната среда.

Новото Volvo V60 Cross Country e автомобил, който обединява спортното и динамично шофиране със свободата човек да преоткрива нови хоризонти пред себе си, следвайки отличителните черти на скандинавския дизайн, в основата на които е любовта към природата и приключенията. Версията V60 Cross Country е с повишен просвет от 65 мм в сравнение със стандартното V60 и предлага по-добър контрол и проходимост в случай, че шофьорът реши да излезе извън пътя. В същото време новият модел е спортен и динамичен, благодарение на технологията за управление на въртящия момент и системата за контрол на сцеплението. С този автомобил човек няма да скучае независимо дали е сред природата или на магистралата. Със своя внушителен мускулест дизайн, новото Volvo V60 Cross Country подсказва, че това е един способен автомобил както на пътя, така и извън него. Моделът V60 Cross Country е оборудван с удобни седалки, облечени в черна кожа и обшити с контрастни кафяви шевове. Моделът се предлага също и с индивидуална кожена тапицерия в два тона.

Вълнуващият модел Volvo S60 Cross Country е първият седан с повишена проходимост и увеличен пътен просвет до 201 мм.

Вълнуващият модел Volvo S60 Cross Country е първият седан с повишена проходимост. Той е с увеличен просвет до 201 мм и със задвижване 4х4, което го прави единственият истински ефективен и стилен кросоувър пит седан на пазара. Новото Volvo S60 Cross Country се предлага с 18- и 19-цолови алуминиеви джанти с високопрофилни гуми, които добавят удобство и естетика върху всяка настилка, намаляват шума и увеличават защитата на колелата. Динамичният дизайн внася спортен и приключенски дух в концепцията за седан със завладяващо и целеустремено усещане при шофиране.

Новият модел Volvo V60 Cross Country се предлага с пълната гама задвижващи агрегати, като най-мощен е бензиновият двигател T5 с мощност 254 к.с. и със задвижване на четирите колела AWD, както и с новия 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов мотор D4 със 190 к.с. Последният е базиран на водещата в своя клас архитектура на задвижване Drive-E на Volvo, която предлага безкомпромисна комбинация от ефективност и динамика на европейските пазари. Базовият вариант D3 е със 150 к.с. Предлага се и дизелов двигател за модела D4 със задвижване на всички колела, базиран на доказалия се 2,4-литров 5-цилиндров турбодизелов мотор. Седанът с повишена проходимост S60 Cross Country се предлага с бензиновия мотор T5 с 254 к.с. и с D4 със 190 к.с. Според версията двигателите се комбинират с 6-степенна механична или 6-степенна автоматична трансмисия, както и със система за задвижване 4х4.

Новите модели бяха представени от управителите на „Мото-Пфое” – Димо Николов (в дясно) и Атанас Фурнаджиев, и Христина Баева – бранд мениджър на Volvo.

Топмоделът Volvo XC90 R-Design Plug-in Hybrid се отличава със спортни елементи във външния вид и се задвижва от мощната хибридна система T8 Twin Engine, която включва бензинов турбодвигател и електромотор. Моделът може да измине на ток до 43 км. В същото време Volvo XC90 може да се превърне в спортен автомобил със сумарна мощност от над 400 к.с. и 640 Нм максимален въртящ момент, благодарение на които се ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,6 секунди и развива скорост 230 км/ч.

 
 
Тагове:  Volvo