Италианец си претегли хашиша на кантар в супермаркет

Румен Михайлов, Кореспондент на “Монитор”, Италия - неделя, 13-08-2017 - 15:08

Италианец на 23 години влезе завчера в супермаркет в намиращия се на морето източно от Рим град Остия, извади от плик „тухла“ с хашиш и я премери на везната за плодове и зеленчуци. Будни служители и клиенти обаче веднага заснеха с телефоните си потресаващата сцена и позвъниха в казармата на карабинерите. Междувременно младежът направи опит да си тръгне, но охранител и няколко яки продавачи му преградиха пътя. Нахалникът им предложи да го пуснат да си ходи, като им обеща за награда да изпушат заедно поне половината „тухла“, но удари на камък.

На закопчалите го след минути униформени служители на реда младият мъж обясни, че бил намерели хашиша в някакъв парк и тъй като нямал в къщи точен кантар, решил да го премери на везната в близкия супермаркет. Що се отнася до първото му твърдение, то карабинерите не му повярваха, тъй като завършилият индустриален техникум тарикат бил отдавна известен на полицията като дребен престъпник и дилър на дрога. Самите карабинери пък отново премериха „тухлата“ с хашиш и установиха, че тя тежи 94 г. Това според тях означава, че от нея могат да се приготвят 600 дози наркотик за еднократна употреба и да се спечелят към 1000 евро .

Интересното е, че 23-годишният италианец влиза в супермаркета, придружен от негов приятел, на когото според собствените му признания трябвало да „резне“ 6 г хашиш. Да, но не бил успял да го стори, тъй като докато се мотал покрай везната, бил привлякъл вниманието на клиенти и служители. Така повиканите ченгета освободили приятеля-клиент, като името му дори не било вписано в регистъра за подследствени, защото у него не била открита дрога. Докато след два месеца дилърът ще бъде изправен на подсъдимата скамейка с обвинението разпространение на наркотици и незаконно обогатяване.

 

На летището в Рим конфискуваха 55 кг кокаин, закопчаха 17 куриери

Служителите на Финансовата гвардия на римското летище Фиумичино са конфискували през последните няколко дни 55 кг чист кокаин, предназначен за клиенти в италианската столица. В същото време са били закопчани пренасящите дрогата 17 куриери – италианци и латиноамериканци. Специалистите по трафика на наркотици установили по време на операцията с кодово наименование „Стария континент“, че наркотрафикантите вече били променили прийомите си на действие. Така например те не пристигали както преди директно в Рим от Южна и Централна Америка, а с цел да заметат следите си преди да кацнат на „Фиумичино“ обикаляли по две, три, че и повече европейски столици с по-слаб митнически и полицейски контрол на пристигащите пасажери. Що се отнася до „контейнерите“ с дрогата, то напоследък масово били използвани бурканчета с кисело мляко, с детски храни, дамски превръзки и други необичайни неща. Не било изоставено и поглъщането на „яйца“ с дрога, като преди няколко дни пристигащ от Буенос Айрес испанец бил „снесъл“ пред очите на икономическите полицаи цели 75! Според финансовите гвардейци цената на дребно на конфискуваната на „Фиумичино“ дрога е поне 20 млн. евро, при това бързо събираеми, тъй като пазарът на кокаин в Рим напоследък бил в страхотен възход.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.