Фирми наели 233 самотни майки без работа

Агенция Монитор - четвъртък, 12-10-2017 - 08:30

Фирми са наели 233 самотни майки без работа, като част от мерките предприети от държавата за насърчаване на работодателите да се наемат родители (осиновители) с деца до 5 години. 

Нови социални услуги за деца и семейства са открити през 2016 г. – центрове за настаняване от семеен тип и за обществена подкрепа, дневни центрове за деца с увреждания, преходни жилища и др.
Общият им капацитет е 1064 места. Към 1 януари 2017 г. общият брой на функциониращите услуги за деца на територията на страната е 605, според Доклад за изпълнението на Националната програма за закрила на детето за 2016 г., приет от правителството.
Акцент в документа е продължаващият процес на закриване на специализираните институции за деца и създаването на нови социални услуги.
През 2016 г. са организирани обучения за всички нива на персонала в домовете за медико-социални грижи за деца с цел предоставяне на по-качествени грижи за децата, настанени там.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.