Снимки: Bosch eBike Systems

Bosch eBike ABS намалява инцидентите с електрически велосипеди

Агенция Монитор - петък, 23-06-2017 - 13:09

Според проучвания, проведени от Bosch Accident Research, инцидентите с електрически велосипеди може да бъдат намалени с до 25%, ако велосипедите са оборудвани с антиблокираща спирачна система (ABS). Следователно не трябва да е изненада, че Bosch eBike Systems създаде първия серийно произвеждан ABS за електрически мотори.


Системата Bosch eBike ABS е предназначена преди всичко да предпази велосипедистите от падане, когато прекалено силно стисна предната спирачка.
Системата включва сензори в двете колела засичащи скоростта на въртене и отчитат, когато предното колело започне да блокира, а задното започне да се повдига от земята. Системата моментално реагира, като веднага отпуска предната спирачка, позволявайки на предното колело да продължи да се върти, връщайки задното колело на земята. Това не само би трябвало да доведе до намаляване на паданията през кормилото, но също така трябва да намали спирачния път..


Освен сензорите, системата включва модул за задействане на предната спирачка, който се поставя под лапата на кормилото, както и специфична за системата версия на хидравличните дискови спирачки MT5 на партньора в проекта Magura.


Bosch eBike ABS ще се монтира на велосипедите на избрани партньори от тази есен.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.